dissabte, 6 de gener del 2018

Veniu a mi, i us saciareu de vida

BAPTISME DEL SENYOR

7 gener 2018

"¿Per què perdeu els diners comprant un pa que no alimenta, i malgasteu els vostres guanys en menjars que no satisfan?" diu el profeta Isaïes.

Gastem el nostre temps, les nostres energies, els nostres recursos, la nostra vida però potser els guanys que n'obtenim, realment no valen massa la pena.

El Senyor ens fa una proposta molt clara: "Veniu a mi, i us saciareu de vida". Jesús és l'únic que ens pot saciar d'aquesta vida i d'aquesta felicitat, l'únic que ens pot ensenyar el camí per aconseguir-ho. 
I ho fa, segons veiem a l'evangeli, ficant-se de ple en les situacions humanes. No ens salvarà des de dalt, assegut còmodament, contemplant-nos des d'una situació de privilegi. 

No. El gest impressionant de fer-se batejar com un pecador més, ens fa veure que vol compartir la nostra vida fent-se en tot igual a nosaltres. Per això podem estar segurs que Ell sempre ens comprendrà quan li parlem dels nostres problemes. 

Tríptic del Baptisme de Crist, Mestre de Frankfurt
Perquè Ell també ha recorregut el mateix camí que fem nosaltres: ha experimentat angoixa, inseguretat, por, incomprensions... com també les il·lusions, les esperances, les decepcions. Tot. Confio en el Senyor? 

I una darrera cosa. Tots nosaltres estem batejats. Tots portem dins el mateix Esperit de Jesús que ens impulsa afer present la bondat de Déu per allà on anem vivint. 

Però fem-nos una pregunta molt sincera: se n'adonen els altres? Seria llàstima que l'únic comprovant del nostre baptisme, fos la inscripció que van fer els nostres pares al registre parroquial. Seria realment trist. 

Es la nostra vida, és el nostre comportament, són les nostres actituds, allò que ha de testificar que estem batejats, que som un nou Jesús.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall