dissabte, 14 d’abril del 2018

havia de Ressuscitar el tercer dia

DIUMENGE III de PASQUA

15 d’abril 2018

La Pasqua no és purament un "aniversari", un simple recordar que fa gairebé dos mil anys que Crist va  ressuscitar. Pasqua és molt més que això: és una nova acció de l'Esperit ressuscitat de Jesús que actua en nosaltres, ara, avui, aquí, en la nostra vida. És una força vivificant que, si no la rebutgem, ens pot anar convertint en homes i dones nous, millors.

La nostra vida no és una cosa estàtica, sinó dinàmica. Constantment, en mi, hi ha coses que moren i altres que neixen. He de veure quins aspectes de la meva vida considero que són secs, morts i que necessiten ser renovats, vitalitzats. I quins anhels, quins desigs nous sento néixer dintre del meu cor. Hauríem de ser conscients que la força de Jesús ressuscitat pot portar-nos aquesta renovació que necessitem.

Els deixebles no eren gens inclinats a admetre la resurrecció de Jesús. Gens. Això ens demostra que no els va enganyar ni el seu amor ni la seva credulitat. Allò que els va portar a creure va ser una experiència real que van fer: la de Jesús ressuscitat. 

Ens podria passar a nosaltres que no trobéssim sentit a certes coses que ens succeeixen, perquè únicament les mirem amb ulls humans. I llavors, tot és fosc, tot és trist, tot és insegur. No vivim amb esperança. No se'ns nota que creiem que Jesús ha ressuscitat i que Ell ho pot canviar tot. 

Necessitem, com els deixebles, que Jesús ens obri els ulls i el cor, perquè siguem capaços d'interpretar la nostra vida amb la seva llum. Llavors, tot ho veurem diferent. És l’esperança en el tercer dia, és la Resurrecció de Jesús qui ho fa possible.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall