dissabte, 31 de març del 2018

On comença la Pasqua del Senyor?


Fa unes setmanes vàrem saber que els Germans de Sant Joan de Déu han obert un "corredor humanitari" per als refugiats. El dia 27 de febrer van arribar a Ciempozuelos i a Manresa 220 fills i filles de Déu, el mateix Déu a qui beneïm per la valentia i integritat d'aquests religiosos que, deixant-se portar per la força, la gràcia i l'amor de l'Esperit Sant, testimonien amb la seva fe l'olor de les bones obres. La compassió i la misericòrdia d'una Església en sortida, a la qual tant ens exhorta i urgeix el papa Francesc, té rostre concret.

I és aquí on podem, no només contemplar, sinó tocar al "Crist nafrat" que ens descriu santa Teresa de Jesús i que va marcar un abans i un després en el seu seguiment del Mestre. És aquí, en aquesta realitat concreta, com en tants altres llocs, on podem apropar-nos a les nafres del Senyor: "Jesús vol que toquem la misèria humana, que toquem la carn sofrent dels altres... que acceptem de veritat entrar en contacte amb la existència concreta dels altres i coneguem la força de la tendresa. Quan ho fem, la vida sempre se'ns complica meravellosament "(EG 270), ens diu el papa Francesc.

Per això, la primera resposta a la pregunta on comença la Pasqua del Senyor? és que cal baixar sempre més avall, doncs, com a seguidors seus, l'abaixament fins a l'últim i el buidar-se ens incorpora a tots en Ell i permet retrobar-nos amb una nova manera d'existir sempre cap als altres, perquè la nostra vida l'experimentem com un continu donar-se de Déu. Es tracta d'acollir i col·laborar en la construcció del Regne de Déu que comença ja amb Jesucrist.

José María Avendaño

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall