divendres, 23 de març del 2018

El pòrtic de Setmana Santa

DIUMENGE de RAMS

25 març 2018

Als cristians del segle XXI els costa confessar la fe públicament. Es viu una mena de catolicisme anònim i  privat. No falten veritables testimonis cristians que confessen obertament la fe per damunt d’ideologies i pors. El Diumenge de Rams convida a sortir al carrer amb palmes i rams a les mans i testimoniar la fe cristiana davant la incredulitat i indiferència religiosa. «Sortir al carrer amb el ram d’olivera» és defensar el dret de la llibertat religiosa.

El ram d’olivera, brandat avui en la processó, ha de ser plantat en el nostre cor perquè cada dia sigui brandat amb força, floreixi en forma de creu i doni fruits de pau i de resurrecció.

I amb el diumenge de Rams comencem la Setmana Santa. Amb Dijous Sant iniciarem, amb la celebració de la Cena del Senyor, el Tridu Pasqual. En les celebracions d’aquesta setmana escoltarem tres crits que marcaren la vida messiànica de Jesús. El primer crit fou la proclamació de l’«Hosanna» mentre en els carrers es barallaven les branques d’olivera al pas de Jesús. En l’evangeli del Divendres Sant escoltarem el segon crit quan la gent vociferava «Crucifiqueu-lo» i, el darrer, l’escoltarem en la Vetlla Pasqual quan l’Església canta joiosament l’«Al·leluia» de la resurrecció. Tres aclamacions dinàmiques i cadascuna amb el seu propi significat i amb el seu propi misteri.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall