divendres, 16 de març del 2018

El gra de blat, quan cau a la terra, si mor, dóna molt de fruit


DIUMENGE V de QUARESMA

18 març 2018


Jesús, a les portes de la passió, revela quin és el sentit més important de la vida. Pocs dies abans que li  prenguin la vida a la creu, Jesús ens diu on es troba la vida de veritat, aquella que no mor. En una aparent contradicció ens revela un secret molt important: és la vida donada, perduda als ulls de molts, la que és important. La vida de la mare que es desgasta pel seu fill, la vida d’aquell que gasta el seu
temps per visitar un malalt, o algú que està sol, la vida d’aquell voluntari que se’n va a un país del Tercer Món o a un barri del Quart Món... Són totes aquestes vides que es donen, aquelles que donen fruit. És aquesta vida la que dona llum, fent que la foscor de la pobresa, de la soledat, de la injustícia, del racisme, de l’exclusió social, de l’egoisme, de la violència, deixi lloc a la llum de la solidaritat, la llibertat, la igualtat, la justícia, l’amor, la pau. Ara, més que mai, el nostre testimoni, la nostra manera d’actuar, seguint les paraules de Jesús, no cercant el benefici egoista, el salvi’s qui pugui, sinó apropar-se dels altres, posar-se al seu servei, compartir, ser solidaris, poden ser llum en la foscor.
L’exemple dels sants ens ajuda a veure que tot això és possible. Des d’aquell que va gastar la seva vida pels infants que no tenien escola, a aquella que la va gastar recollint moribunds o leprosos pel carrer...

molts sants són models de vida donada, de gra de blat que cau a terra per donar molt de fruit.
En aquest temps de Quaresma, estem convidats a deixar-nos tocar per tantes paraules, tants fets que ens envolten i a través dels quals Déu ens parla i ens convida a canviar.
Preparem-nos a la celebració de la Pasqua amb un cor més generós, un cor que ens impulsi a donar vida, una vida amarada de fruits d’amor.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall