dissabte, 10 de març del 2018

La llum ha vingut al món

DIUMENGE IV de QUARESMA

11 març 2018

En l'evangeli llegim: "Déu estima tant el món [nosaltres] que ha donat el seu Fill únic, perquè no es perdi  ningú dels qui creuen en ell". Ningú!! 

Aquestes paraules són les més importants de tot l'evangeli de Sant Joan. Són la clau que explica tot el que Déu fa per nosaltres: tot ho fa, perquè ens estima. No hi ha cap altra raó. La llàstima és que les hem sentit tantes vegades, que potser ens rellisquen. Valdria la pena que assaboríssim sovint aquestes paraules, deixant que penetressin ben endins del nostre cor, perquè llavors sí que brillaria una nova llum en la nostra vida. 


Descobriríem que jo no sóc una persona ignorada, abandonada a la meva solitud o a les meves misèries i sofriments, a les meves dèbils forces. 

Al contrari: sóc algú, que compta tant als ulls de Déu, que ha "merescut" que Ell donés el se Fill únic -el tresor més gran que té-  perquè jo pogués ser salvat.

Aquest amor incondicional espera respostes i col·laboració. Homes i dones que miren d’encendre petites llums enmig de les foscors. Petites llums que són els gestos d’amor, des del més petit fins al més heroic. Des d’un got d’aigua fresca donat al qui té set, un somriure al qui està trist, una mà al qui està caigut. Cada vegada que intentem estimar, cada vegada que amb la nostra actuació fem que el nostre entorn sigui més agradable, estem col·laborant amb aquest Déu que ens ha estimat tant!

La salvació en la que creiem no és una salvació que cau del cel. És una salvació que s’ha fet carn, que s’ha fet humanitat. En primer lloc en Jesús, home com nosaltres, i després d’ell en tots els qui com ell fan de la seva vida una vida per als altres.

Que el nostre camí de Quaresma sigui un camí de retorn dels nostres exilis, un camí on fem néixer llum enmig de la foscor.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall