divendres, 3 de novembre del 2017

música sacra a capella des del Llibre vermell de Montserrat

MÚSIQUES DEL RETAULE

1er Cicle de Música Sacra


El dissabte 11 de novembre, a les 20:30, el cicle comptarà amb la presència del COR DE CAMBRA FRANCESC VALLS que, sota la direcció de Pere Lluís Biosca, interpretarà música sacra a capella des del Llibre vermell de Montserrat (finals del segle XIV) fins al segle XX.


El Cor de Cambra Francesc Valls de Barcelona, va ser fundat el novembre del 2003 per tal de participar de forma regular en més de 70 misses conventuals anuals a la Catedral de Barcelona, i ofereix setmanalment un variat repertori de motets i cants polifònics en funció dels textos propis de cada dia litúrgic.

El treball del Cor de Cambra Francesc Valls combina tant la interpretació de la polifonia religiosa de tots els temps, així com de les obres inèdites dels antics mestres de capella de la Catedral de Barcelona, que son introduïdes novament dins la litúrgia.
L’exemple més rellevant d’aquest procés de recuperació el trobaríem en el Cant de la Sibil·la, on s’ha reconstituït la litúrgia i el vestuari del segle XVI, s’utilitza la partitura original del segle XV, conservada als arxius capitulars, alhora que anualment s’encarrega un cant final a cura de compositors de prestigi.

Les entrades es poden adquirir els divendres 10 i 17 a la Rectoria

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall