dissabte, 12 de maig del 2018

No s'hi valen excuses

L’ASCENSIÓ DEL SENYOR

13 de maig 2018

La festa de l’Ascensió del Senyor posa en relleu d’una manera plàstica alguns elements del gran misteri de  la Resurrecció de Jesucrist. Sobretot cal destacar el del triomf del Ressuscitat que puja cap al cel per seure a la dreta de Pare. La vida humana de Jesucrist, feta fidelitat a la voluntat del Pare promovent la igualtat, la pau, la justícia i l’amor com a clau de les relacions humanes, té una projecció d’eternitat malgrat el fracàs humà de la creu. Coherència de vida segons els plans de Déu i esperança d’una plenitud a la qual ja ha arribat Jesucrist. I juntament amb això, la consciència clara dels deixebles de tenir a les seves mans la missió de continuar amb la proclamació del missatge de Jesús.

Es dona una continuïtat entre Jesús i els seus deixebles. Aquesta comunió de vida es realitza amb l’efusió de l’Esperit Sant que celebrarem diumenge que ve.
Amb Jesús ascendim també nosaltres a una nova escala de valors, a saber valorar les coses d'una altra manera i, sobretot, a tractar les persones amb delicadesa: "sigueu humils i amables, amb paciència, suporteu-vos els uns als altres amb caritat". Moltes vegades ens deixem portar per objectius de rigor i d’eficàcia i ens oblidem del tracte, del respecte, de les maneres com ens hem de relacionar i de com podem educar i corregir. I ens cal estar convençuts que units amb els altres, en comunió amb Jesús, podrem fer molt més i podem donar un millor testimoni. "Un sol cos i un sol Esperit, com una sola és l’esperança a que hem estat cridats". Pau va saber trobar el seu lloc en el conjunt dels apòstols, unit amb ells. Sap de que parla quan diu que formem un sol cos i que cadascú te una missió a complir. Tots i cadascun de nosaltres. 

La festa de l’Ascensió ens fa adonar que no podem perdre mai el nord de la nostra vida, i que moltes coses estan per fer i per construir, i que nosaltres hi tenim una important responsabilitat. No s'hi valen excuses. No podem dir que tot el que cal fer ho han de fer els altres, els qui tenen més autoritat i poder. Podem i hem de prendre compromisos i decisions que estan al nostre abast. Podem modificar en gran manera moltes de les injustícies i desigualtats que hi ha al nostre voltant. No ens en podem inhibir. També alguns deixebles posaven excuses, com diu el llibre dels fets: "Senyor, és ara que restablireu la reialesa d’Israel?" La resposta de Jesús no es fa esperar: "Quan l'Esperit Sant vindrà sobre vosaltres rebreu una força que us farà testimonis meus". Es a dir, poseu-vos a treballar, lluitant contra el mal. "Aneu per tot el món i prediqueu a tothom la Bona Nova." Apropeu-vos als altres, cureu les ferides de tota mena, doneu esperança, denuncieu la hipocresia, convideu al canvi interior i al canvi social. Enfronteu les dificultats. Sigueu fidels a les pròpies conviccions, encara que això comporti malentesos i rebuig.

EI Senyor tornarà. Ell torna cada dia. I cada vegada que celebrem l'Eucaristia es fa present, ens alimenta i ens envia. Siguem agraïts.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall