dissabte, 12 de maig del 2018

Acosta't a l'Evangeli


Pasqua 2018

És veritat! En els grups de “l’Acosta’t a l’Evangeli” hem treballat, en les 8 temporades que portem, 36 fragments de l’Evangeli, a més de tres fitxes complementaries.  I ho fem convençuts que per revitalitzar les nostres comunitats passa per saber en quin Jesús creiem i fer-ne experiència com a deixebles seus. Ho diu el Papa Francesc en l’última exhortació Gaudete et Exsultate: “Acceptar cada dia el camí de l'Evangeli encara que ens porti problemes, això és santedat”. El jesuïta i divulgador José Antonio Pagola ens ho concreta més: 
Els que s’acosten avui a una comunitat cristiana no es troben directament amb l’Evangeli. El que perceben és el funcionament d’una religió envellida, amb greus signes de crisi. No poden identificar amb claredat a l’interior d’aquesta religió la Bona Notícia provinent de l’impacte provocat per Jesús fa vint segles.

D’altra banda, molts cristians no coneixen directament l’Evangeli. Tot el que saben de Jesús i el seu missatge és el que poden reconstruir de manera parcial i fragmentària, recordant el que han sentit de catequistes i predicadors. Viuen la seva religió privats del contacte personal amb l’Evangeli.

Parròquia de Santa Maria de la Geltrú

Com podran proclamar-lo si no el coneixen a les seves pròpies comunitats? El Concili Vaticà II ha recordat una cosa massa oblidada en aquests moments: «L’Evangeli és, en tots els temps, el principi de tota la seva vida per l’Església». Ha arribat el moment d’entendre i configurar la comunitat cristiana com un lloc on el primer és acollir l’Evangeli de Jesús.

Res pot regenerar el teixit en crisi de les nostres comunitats com la força de l’Evangeli. Només l’experiència directa i immediata de l’Evangeli pot revitalitzar l’Església. D’aquí a uns anys, quan la crisi ens obligui a centrar-nos només en l’essencial, veurem amb claredat que res és més important avui per als cristians de reunir-nos a llegir, escoltar i compartir junts els relats evangèlics.

Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú.

El primer és creure en la força regeneradora de l’Evangeli. Els relats evangèlics ensenyen a viure la fe no per obligació, sinó per atracció. Fan viure la vida cristiana no com a deure, sinó com irradiació i contagi. És possible introduir a les parròquies una dinàmica nova. Reunits en petits grups, en contacte amb l’Evangeli, anirem recuperant la nostra veritable identitat de seguidors de Jesús. (Nou començament, 20-5-2012)

Hem de ser, doncs, insistents en aquest camí. És el fonament del futur de les nostres comunitats. I si pot ser ampliar-ne les opcions. En aquest mateix Full, i després de Pentecosta us proposarem una lectura seleccionada de la Bíblia per un treball personal o per grup. Rebeu-ho com una oportunitat.

Parròquia de Santa Maria de la Geltrú. Vilanova i la Geltrú.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall