dilluns, 30 de maig del 2016

Memòria 2015 de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat

En motiu del dia de Corpus, Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat fa pública la seva memòria social, que recull l’acció de les diferents Càritas de la diòcesis de Sant Feliu de Llobregat ( Alt Penedès, Baix Llobregat, Garraf i part de l’Anoia).

S’ha comptat amb el suport de més de 1.000 voluntaris, socis i diversos col·laboradors, que han fet possible que Càritas pugui estar al costat de les persones que més ho necessiten.

Durant el 2015, més de 47.000 persones s’han beneficiat de l’atenció que ha desenvolupat Càritas a la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. Amb la voluntat de que les persones estiguin en el centre de les nostres accions, s’han pogut destinar més esforços i recursos  en el seu acompanyament i en els seus processos d’inserció, des d’una visió integral de la persona, amb una intensitat més elevada i en un espai de temps més prolongat.



El 45% dels beneficiaris que s’han atès tenen entre 30 i 45 anys, persones sense feina o feines precàries que no els permeten poder fer front a les despeses per cobrir les seves necessitats bàsiques. Si aquestes famílies tenen fills, la situació encara esdevé de més risc, i es converteix el fet de tenir fills, en un dels principals factors d’exclusió.  Aquests infants reben indirectament els efectes d’aquesta situació de precarietat, que sumades a unes polítiques basades en la immediatesa, ens posen enfront d’un escenari no gaire encoratjador, de risc de transmissió intergeneracional de la pobresa. És a dir, els infants que han viscut en famílies en situació d’exclusió tenen un risc més elevat de viure una situació similar quan siguin adults.


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall