dissabte, 3 de febrer del 2018

Jesús va curar molts malalts

DIUMENGE V de DURANT L’ANY

4 febrer 2018

Jesús guareix i és el que l’hi veuen fer els primers deixebles que va escollir. Aprenen d’ell a fer de  pescadors d’homes. Aprenen de Jesús a lluitar contra els mals del món. Guareix cadascú segons la seves necessitats: a la sogra de Pere li dona la mà i la incorpora a la societat, de tal manera que ella, que estava al llit paralitzada, pot fer quelcom que doni sentit a la seva vida: servir; és aleshores quan la vida pren sentit perquè pot fer, des d’aquell moment, una acció significativa.

Al capvespre, quan la llei del dissabte ja s’havia acabat i era permès desplaçar-se, llavors li porten malalts i endimoniats, víctimes del mal. Amb molt poques paraules l’evangelista ens diu la tasca de Jesús que fa present el Regne, i porta un alliberament total.

L’evangeli parla que li portaren tots els malalts. Hi ha una voluntat de fer veure que la seva tasca és per a tothom. El Senyor «conforta els cors desfets i embena les ferides» com llegim al salm. Aquesta és la tasca que ara també hem de fer i aprendre de Jesús, com els primers apòstols. ¿Som capaços de donar la mà o dir una paraula de consol, de coratge, als qui tenen el cor desfet? Per ser instruments de Jesús cal fer-se propers, amb afecte, desinteressadament, amablement, amb aquell to de veu que transmet respecte, amor.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall