divendres, 16 de febrer del 2018

Consells pràctics per la Quaresma

Recordem els tres camins per a tots els moments de la vida cristiana –i no només del temps de Quaresma– que ens poden ajudar: almoina, pregària i dejuni.

Més enllà de la força que comporten aquestes tres paraules, a vegades els membres de les nostres comunitats ens demanen com poder dur-los a la pràctica, acostant-se a Déu i als altres. El cardenal arquebisbe emèrit de Brusel·les-Malines, Godfried Danneels, fa uns anys proposava aquests 10 consells pràctics:
  1. Prega. Cada matí el «Parenostre» i cada vespre el «Déu vos salve, Maria».
  2. Busca en l’evangeli del diumenge una petita frase que podràs meditar tota la setmana. Cada setmana aquest text es publica en el Full dominical.
  3. Cada vegada que compres un objecte que no necessites per viure –un article de luxe– dona també alguna cosa als pobres o a una entitat. Ofereix-los un petit percentatge. La sobreabundància demana ser compartida.
  4. Fes cada dia alguna cosa en bé d’algú. Abans que ell o ella t’ho demani.
  5. Quan algú et diu una paraula desagradable, no pensis que de seguida has de pagar-li amb la mateixa moneda. Això no restableix l’equilibri. De fet, caus en l’engranatge. Calla primer un minut i la roda s’aturarà.
  6. Si canvies de cadena des de fa un quart d’hora sense èxit, tanca la televisió i agafa un llibre. O parla amb els qui viuen amb tu: és millor zappejar entre humans i funciona sense comandament a distància.
  7. Durant la Quaresma aixeca’t sempre de taula amb una mica de gana. Els dietistes són encara més severs: fes això tot l’any. Una persona de cada tres pateix obesitat.
  8. «Per-donar» és el superlatiu de «donar».
  9. Sovint has promès trucar algú per telèfon o anar-lo a visitar. Fes-ho finalment.
  10. No et deixis atrapar sempre per la publicitat que anuncia un descompte. En efecte, això costa un 30% menys car. Però el teu amor a la roba igualment explota i desborda del 30%.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall