dissabte, 11 de març del 2017

Aixequeu-vos, doncs, no tingueu por

DIUMENGE II   DE QUARESMA


12 de març de 2017
El camí al qual ens crida Déu és un camí incert, que com Abraham, hem d'anar descobrint cada dia. És allò de Machado: "Caminante no hay camino, se hace camino al andar". Cada dia és un do de Déu que ens impulsa a fer un pas endavant en aquest camí.

Els pobles russos tenen aquella imatge tan expressiva per significar un nou dia: un immens paisatge nevat, blanc, immaculat, verge, que ningú no ha tocat encara i que Déu posa, cada matí, a les meves mans. Què en vull fer?

El podem trepitjar i embrutar amb els nostres egoismes, amb les nostres amargors i pessimismes, amb les nostres infidelitats ... Però també el podem fer més esplendorós, si som capaços de fer-hi brillar el sol de l'estimació. Qui estima, no malversarà mai el dia. I farà un pas endavant en el seu camí.

Què en faig del nou dia que cada matí estreno?
M'acosta a Déu i als germans?

I no tinguem por de perdre'ns en aquest camí, perquè tenim una brúixola d'indubtable solvència: Jesús. Ell és el guia que no falla mai. El punt de referència que ens assenyala sempre la bona direcció. No ens podem equivocar. I, precisament des del núvol, surt aquella veu, la veu del Pare, que diu:
"Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m'he complagut; escolteu-lo". És la guia que ens fa falta.

Dins nostre ressonen moltes veus: la de l'egoisme, la de l'amor propi, del comodisme, de l'ambició, de la mediocritat... I també, sens dubte, la veu de Jesús.

La veu de Jesús porta a la transformació definitiva, a la serenor d'esperit, a l'esperança ... "Aixequeu-vos, doncs, no tingueu por"

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall