divendres, 16 de febrer del 2018

La Quaresma

DIUMENGE I de QUARESMA

18 febrer 2018

El camí de la Quaresma té un significat especial per als adults que es preparen per a esdevenir cristians en la Vetlla Pasqual, tot incorporant-se a l’Església a través de la recepció dels tres sagraments de la iniciació cristiana –Baptisme, Confirmació i Eucaristia–. Per a ells és especialment un temps fort de preparació espiritual, en tant que han estat «elegits» per a rebre aquests sagraments, després d’un període llarg de discerniment i de preparació a través d’una catequesi pertinent.

Quaresma

Per als qui ja són cristians és un temps de renovació d’aquesta mateixa experiència de renovació i conversió que significa trobar-se personalment amb Jesucrist. El camí proposat en les primeres lectures d’aquest temps de Quaresma  és una marxa acompanyats d’alguns dels grans personatges i moments de la història de salvació realitzada per Déu amb Israel: l’aliança amb Noè; la fe demanada a Abraham en el sacrifici del seu fill; el camí que Déu ofereix donant la Llei a Moisès; l’experiència traumàtica i transformadora de la deportació; i l’anunci d’una nova aliança. Adonar-nos i fer adonar d’aquest camí de fe i aliança que Déu ha volgut establir de sempre amb la humanitat, amb el poble d’Israel, és insistir en la fidelitat de Déu envers nosaltres, una fidelitat que demana ser corresposta.
La Bíblia ja posa l’accent d’aquest desig en la relació de Déu amb Noè, aquell ja manifesta el seu compromís amb Noè, els seus descendents, amb tota la seva creació.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall