dissabte, 16 de juliol del 2016

Maria va escollir la millor part, l’escoltà

diumenge XVI durant l'any

Escoltar activament significa escoltar i entendre la comunicació des del punt de vista del que parla.  Per tant, entra en joc una altra habilitat comunicativa, l’empatia. I constitueix la peça angular d’alguns dels hàbits que permeten una comunicació eficaç.

El professor i escriptor Stephen Covey, autor del supervendes Els 7 hàbits de les persones altament efectives, ho defineix molt bé, quan explica que escoltar de forma empàtica és “L’art de comprendre i després ser comprès”. Només quan assumim el marc de referència de l’altre podem connectar amb les seves inquietuds i sentiments. I això aporta confiança i obertura per part de la persona que parla, creant millors relacions. L’escolta activa és la pedra filosofal de les nostres habilitats comunicatives.

Sovint ens preparem per saber expressar-nos millor, persuadir, comunicar, conversar. La bona notícia és que també podem preparar-nos per escoltar. Per a això, anem a fixar-nos en el que fan o no les persones que sí escolten activament.

Què devia explicar Jesús, aquell vespre, a Maria perquè ella l'escoltés amb tanta atenció?


No ho sabem. Però sí sabem que cada diumenge, aquest mateix Jesús ens vol parlar aquí a l'eucaristia.
Tant de bo que siguem capaços d'acollir aquesta Paraula portadora de vida. I tant de bo que aquesta actitud es reflecteixi també en la nostra relació amb les persones que ens envolten.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall