dissabte, 2 de juliol del 2016

no hi ha vacances!

Diumenge XIV durant l'any

Tota persona humana, per més malejada que estigui, guarda en el seu cor un fons de bondat que res ni ningú no podrà mai esborrar. Totes les persones de bona voluntat, conscientment o no, troben en el seu inte¬rior la presència amorosa de Déu que les estimula a ser millors, i les ajuda a créi¬xer i a donar bons fruïts. Per això Jesús demana als seus deixebles que vagin per pobles i camins anunciant la seva Bona Nova: que tots sàpiguen que Déu treballa en els seus cors.

Cal que ho descobreixin, perquè aquest impuls que porten dins no es malversi i es perdi.


Aquí hi hem de veure també una invitació que ens fa Jesús ara que comencem les vacances: ajudar els altres a prendre consciència d'allò de bo que tenen, perquè no es perdi, sinó que doni fruit. L'estiu suposa, gairebé per a tothom, canvis en el seu tarannà de vida. Cert que, per a algunes persones, l'estiu suposarà, sens dubte, més feina: són, sobretot, aquelles que treballen en sectors relacionats amb el turisme, o potser els avis per atendre els nens mentre els pares no tenen vacances. Però, per a la major part de la gent, l'estiu suposa una disminució del seu ritme de treball: la calor, el cansament, les vacances, fa baixar aquest ritme.

No obstant, els cristians hauríem de tenir molt clar que hi ha un aspecte de la nostra vida que no pot quedar mai parat. Nosaltres, tant a l'estiu com a l'hivern, tant si som a la nostra ciutat o poble com a fora, hem d'anar irradiant per tot arreu el missatge de fe i d'esperança que Jesús ens ha deixat. És a dir: pertot arreu on hi ha un creient, s'ha de manifestar i encomanar la joia de ser homes i dones salvats. Això és irrenunciable: aquí no hi ha vacances.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall