dissabte, 30 de juliol del 2016

equivocats del tot!

diumenge XVIII durant l'any,
31 juliol 2016

Aquell que va darrere dels diners, s'equivoca. No en un aspecte més o menys important de la vida, sinó que s'equivoca del tot: que no sap què vol dir viure.

La recerca dels béns materials no pot constituir la nostra principal preocupació, ni el motiu prioritari dels nostres esforços.

Per unes raons molt clares. Unes raons que també corrobora l'experiència: perquè aquesta orientació de la vida, porta a la més gran decepció i perquè no porta la felicitat.


Tots busquem ser feliços: és una tendència que Déu ha posat en nosaltres. Per això, el motiu conscient o inconscient de les nostres actuacions és sempre la felicitat: mediata o immediata; a curt termini o a llarg termini. Però, en el fons, sempre la busquem.

Però no tothom encerta el camí que hi porta. Hi ha persones que creuen que si aconseguissin determinat càrrec, o si traguessin uns «milionets» a la loteria, o si els somrigués l'èxit somiat, llavors sí que serien feliços.

Però, si ara que no tenen això, no ho són, ben segur que tampoc no ho serien si ho obtinguessin. Cal tenir les idees clares si no volem ser víctimes d'enganys i de desencisos.

La felicitat no es troba fora de nosaltres. La felicitat brolla de dins del cor. És conseqüència de saber descobrir que estem plens per dins, perquè hi portem l'Esperit de Déu, la nostra major riquesa.

És prendre consciència que allò que omple i fa feliç és deixar-se guiar per aquest Esperit que ens impulsa a estimar i respectar els altres.

Qui viu amb aquesta convicció troba sentit a qualsevol situació que li toqui de viure. No perd mai la pau interior i té coratge per tirar endavant.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall