dissabte, 4 de maig del 2019

Tireu la xarxa!

DIUMENGE III de PASQUA

5 de maig 2019

Al llarg d’aquest Temps de Pasqua la litúrgia ens va descobrint diferents realitats sagramentals, en el sentit que ens permeten percebre com es fa present el Senyor en «l’avui» de l’Església.
Aquest diumenge ens convida a observar la missió pastoral de l’Església com a presència del Ressuscitat.
Jesús encomanà l’Església l’anunci de la Bona Nova de la resurrecció, però no sense la seva implicació ni la seva presència.

En l’evangeli escoltem que la pesca dels deixebles acabava en un estrepitós fracàs. És la imatge de l’Església auto-referencial. Una Església que no tingui el Crist com a principi i fi del seu ésser i de la seva tasca en el món no podrà ser sagrament del Ressuscitat, i el seu ministeri evangelitzador serà en va.
És la presència del Ressuscitat la que converteix el desastre en èxit extraordinari.
«Tireu la xarxa». L’imperatiu del Senyor segueix ressonant en la comunitat dels deixebles generació rere generació com a senyal que la seva participació personal allibera l’Església de la temptació de constituir-se en una institució secular o mundana. El Senyor no es desentén de la tasca evangelitzadora de l’Església. Per això hem de realitzar la nostra missió des d’una confiança serena. Però la confiança no abunda entre nosaltres, que ens sentim a la intempèrie, bregant de nit, mancats fins i tot de la tènue llum de la lluna que orienti els nostres esforços i sense que obtinguem resultats visibles.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall