dissabte, 25 de maig del 2019

La joia de l’Esperit!

DIUMENGE VI de PASQUA

26 de maig 2019

L'evangeli ens diu que el Pare, en nom de Jesús, ens enviarà l'Esperit Sant, un Esperit d'Amor que il·lumina la nostra fe, que porta pau, que asserena els cors, que treu la por. 
Potser massa sovint oblidem que tots nosaltres portem dins aquesta força de Déu que rebem a través dels sagraments, i, d'una manera especial, el dia de la Confirmació. 
Cada vegada que assisteixo a una Confirmació m'impressiona veure, asseguts als bancs de l'església, aquells nois i noies plens de vida i de joia, disposats a rebre aquest sagrament. I diumenge vinent ho viurem a la nostra comunitat. Me'ls miro i penso: quants esforços dels pares, dels educadors, dels catequistes i d'ells mateixos, han estat necessaris per poder arribar aquí. Però ha valgut la pena. 
De vegades, sentim dir que si la joventut d'avui dia és així o aixà. No ho sé. Però el que sí podem dir és que també hi ha joventut sana que es deixa guiar per l'Esperit. També existeix aquesta joventut. En la Confirmació es tracta ja de nois i noies que lliurement, responsablement, assumeixen la fe que els han fet descobrir els seus pares i educadors. 
Recordem què significa seguir Jesús, aquest compromís que prenem quan es confirmem. Recordem que malgrat en la memòria potser se’ns hagi esborrat aquest do de Déu continua gravat en el nostre èsser.
L'evangeli ens ho diu clarament. Ser cristià és viure en comunió amb Déu: prendre consciència que l'Esperit de Déu habita en mi i deixar-me guiar per Ell. 
Jesús, pròpiament, no ha vingut a ensenyar-nos com ens hem de comportar. El que Ell ha vingut a revelar-nos és que Déu habita en nosaltres. Que sigui aquesta la joia rejovenidora per cadascú de nosaltres!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall