dissabte, 8 d’abril del 2017

Celebrar la passió, mort i resurrecció de Jesús

DIUMENGE DE RAMS

9 abril 2017

Al llarg d’un dia travessem moltes i moltes portes, moltes gairebé sense adonar-nos-en. Però n’hi ha altres   que les descobrim especialment presents, ja sigui perquè les trobem tancades i ens cal esperar que ens obrin, o bé perquè obren pas a quelcom especial, a un lloc significatiu, a una trobada especial.


«Portals, alceu les llindes; engrandiu-vos, portalades eternes, que ha d’entrar el rei de la glòria», canta el salmista. Les portes de Jerusalem s’obren perquè Jesús entri a la ciutat santa, perquè hi pugui complir la Pasqua, la Pasqua que ens salva. Aquest Diumenge de Rams esdevé per als cristians la porta d’entrada a la Setmana més Santa de totes, aquella en què rememorem els gestos i les paraules de Jesús en el seu acte definitiu de donar la vida per donar-nos la vida: donant la vida fins a la mort per recuperar-la i comunicar-nos-la. 

Per això és important que siguem conscients que som davant d’una gran porta, una porta significativa i important que volem travessar, perquè travessar-la és obrir-nos a una trobada. La trobada amb aquest Jesús que arriba i entra a Jerusalem per complir la Pasqua i viure la seva Pasqua.


És bo que la necessitat de descans i desconnexió que tots tenim no faci que es deixi de banda la celebració d’aquests dies centrals en el sentit de la nostra fe. En el format que sigui, tothom es convidat a viure amb sentit allò que celebrarem: la passió, mort i resurrecció de Jesús.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall