dissabte, 27 d’agost del 2016

el qui s'humilia..

diumenge XXII durant l'any

Quan les persones es presenten amb senzillesa, resulten agradables, meravelloses, perquè  transparenten el reflex de Déu que són. 

Només quan algú es deixa corrompre per l'egoisme, pel desig d'estar per damunt dels altres, és quan es perd la senzillesa, i comencen les enveges, el malestar i les baralles. 


Jesús, conscient de la importància de la senzillesa, ens ha advertit: "Tothom qui s'enalteix serà humiliat, però el qui s'humilia serà enaltit". Això mateix ja ho havia dit a les benaurances: "Feliços els humils: són ells qui posseiran el país". (Mt 5,5) Val a dir que, fins i tot, en un món tan sofisticat i materialista com el nostre, continuem admirant les persones senzilles: fàcilment ens guanyen el cor. Els autosuficients i orgullosos, en canvi, ens resulten repel·lents. 

Però no confonguem la humilitat, amb la timidesa o l'encongiment. No és això. La humilitat, tal com diu santa Teresa, és la veritat. Ser humil, suposa reconèixer tot allò de bo que hi ha en nosaltres. No faltaria més. No fer-ho, significaria ser desagraït, perquè tot és un do de Déu. 

Però suposa, igualment, reconèixer els nostres defectes i limitacions. I és en això on més fàcilment fallem: ens costa, de vegades, de reconèixer-ho. I llavors, fàcilment podem caure en la temptació de creure'ns millors que els altres. I això no és bo.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall