dijous, 11 d’agost del 2016

No he vingut a portar la pau, sinó la divisió

diumenge XX durant l'any

No confonguem les coses: hi pot haver una pau i una unió falses, no volgudes per Jesús. Ell no vol una pau mandrosa: la pau dels qui s’instal•len en la vida còmoda de la mediocritat. Jesús no vol una pau que sigui fruit de l'evasió de responsabilitats.

Si, per evitar-nos problemes i complicacions, no protestéssim contra la mentida, contra l'abús dels dèbils, contra la injustícia, llavors, tal vegada no crearíem crispacions. Potser no.

Però sols seria una pau i unió aparents, falses. Certament no seria la pau i la unió que vol Jesús, l'única que és sòlida, ferma, autèntica: l'única capaç de construir un món solidari, el Regne de Déu.

M'esforço per construir aquesta pau? O prefereixo callar per evitar-me complicacions?

Si fos així, no ens queixem perquè els governants, o qui sigui, contemplen passivament el que passa en tants llocs de la nostra societat i del nostre món. Nosaltres, estaríem fent el mateix.

Hem de reconèixer que, sovint, som bastant incoherents. Nosaltres parlem molt, però potser en la pràctica, sols aspirem a un cristianisme «light», que s'evadeix de prendre compromisos. Però això no soluciona res.


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall