dijous, 28 de juliol del 2016

Sempre positius


Amb pocs dies de diferència he llegit els resultats de tres investigacions diferents que m’han interessat perquè connecten amb la lectura que fem des de l’Evangeli de la vida i de les relacions humanes.

La psicòloga Barbara Fredrickson, de la Universaitat de Carolina del Nord, va mostrar a uns voluntaris clips de vídeo divertits, i a uns altres clips de vídeos de por. Després va demanar a tots que escriguessin en un full coses que els agradaria fer si disposessin de mitja hora lliura. Els primers voluntaris no només varen escriure moltes més coses, sinó que les que van escriure eren molt més creatives. 


La psicòloga Elaine Fox va utilitzar uns recursos similars per a induir a uns voluntaris a un estat d'ànim positiu i a uns altres a un de negatiu, i després els va donar a tots una sèrie de trencaclosques i de problemes. Els que havien estat  induïts a l’estat d'ànim positiu van demostrar una capacitat molt superior de resoldre els reptes intel•lectuals.

A la tercera investigació John Gottman va analitzar les relacions de centenars de parelles i va descobrir que una actitud mantinguda de desdeny o menyspreu per part d’un dels membres de la parella repercutia en la salut de l'altre membre de la parella. És a dir, el fet que una persona a la que estimes manifesti desdeny envers tu resulta tan estressant que deteriora el funcionament del teu sistema immunològic.


En definitiva, està demostrat científicament el que ens diu l’Evangeli, que les actituds negatives no només són destructives per a un mateix, sinó també per als altres. Aquella expressió que repetia tant Van Gaal quan va ser entrenador del Barça (“Siempre positivo”) hauria de ser un eslògan compartit per tots els creients si volem créixer com a persones i ajudar a créixer als altres.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall