dijous, 16 de juny del 2016

Símbols Cristians

Els éssers humans ens caracteritzem per la nostra capacitat de comunicar-nos, d'expressar-nos a través del llenguatge. Un llenguatge que pren formes diverses: parlem, escrivim, ens expressem amb el cos ... i també tenim el llenguatge simbòlic. Som capaços de donar un significat a elements sensibles gràcies a la convenció que hi establim. 

El llenguatge simbòlic és ben present en molts àmbits de l'existència humana i també en l'àmbit religiós: colors, formes geomètriques, elements de la naturalesa, nombres, lletres i paraules, etc. esdevenen expressió de la fe en els diversos contextos religiosos.

També la nostra fe cristiana utilitza el llenguatge simbòlic. Des de les primeres expressions artístiques a les catacumbes a les darreres mostres d'art religiós contemporani, el llenguatge simbòlic resta present, conjugant continuïtat i actualització. A les nostres esglésies i obres d'art trobem plasmats ben sovint alguns elements simbòlics. En els propers fulls us en presentem alguns dels més habituals.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall