divendres, 22 d’abril del 2016

Les entitats d'església agraides amb el Papa Francesc


Les entitats d'església que treballen amb refugiats i migrants agraeixen al Papa Francesc seva profètica visita a Lesbos

El viatge del Papa a Lesbos es produeix pocs dies després de l'entrada en vigor de l'acord entre la Unió Europea i Turquia que permet que qualsevol migrant que arribi a illes gregues després de 20 de març sigui detingut i retornat a Turquia, llevat que aconsegueixi ser reconeguts com a refugiat a Grècia.


D'aquí l'enorme rellevància que per a les nostres organitzacions té la visita del Papa Francesc a Lesbos, amb la que el Papa ha volgut llançar a tot Europa unmissatge inequívoc de solidaritat i proximitat amb els refugiats i migrants, als quals, tot just arribar a terra grec, els va dir: "Vull dir-vos que no esteu sols. He vingut aquí amb els meus germans, el Patriarca Bartomeu i l'Arquebisbe Hieronymos, senzillament per estar amb vosaltres i escoltar les vostres històries. Hem vingut per atreure l'atenció del món davant d’aquesta greu crisi humanitària i per implorar la solució de la mateixa. Com a homes de fe, volem unir les nostres veus per parlar obertament en el vostre nom. Esperem que el món presti atenció a aquestes situacions de necessitat tràgica i veritablement desesperades, i respongui d'una manera digna de la nostra humanitat comuna".


Per a les nostres entitats ha estat especialment significativa la interpel·lació llançada a tota la Unió Europea durant la seva trobada amb la població i la comunitat catòlica de Lesbos en el lloc de la Guàrdia Costanera. "No hem d'oblidar -va subratllar Francesc- que els emigrants, abans que números són persones, són rostres, noms, històries. Europa és la pàtria dels drets humans, i qualsevol que posi peu a terra europeu hauria de poder experimentar-ho".



Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall