dissabte, 23 de desembre del 2017

Convit al Concert de Sant Esteve 2017

Amics i amigues de la Geltrú,

Tot i que vaig començar el meu ministeri sacerdotal a la Geltrú, l’estiu de 1957, de fet he passat 58 anys fora de la nostra bonica ciutat de Vilanova i la Geltrú. Ara bé, en moltes ocasions havia participat en Festes Majors i, no cal dir, també després de celebrar el dia de Sant Esteve en família, em feia present al Concert de la Parròquia.

Però hi ha un fet per a mi molt important: havent conegut el Grup Instrumental de Santa Maria de la Geltrú, llargs anys dirigit pel meu cunyat, després diaca, Albert Tort, al cel sigui, us vàreu fer presents, una colla d’anys, a la parròquia de Sant Vicenç màrtir, de Sant Vicenç dels Horts, dintre del Cicle Nadalenc, fent les delícies del bons feligresos que cada any hi varen participar. Aleshores, fruit d’aquells encontres, alguns d’entre vosaltres ho recordeu, neix el Grup Musical de la Parròquia de Sant Vicenç dels Horts, dirigit pel mateix director, el meu amic en Francesc Jornet, amb l’ajut imprescindible d’en Roc Escala, i avui amb 39 anys de servei generós en les festes i actes més importants de la parròquia. Moltes gràcies a vosaltres!

La vostra llarga trajectòria en l’animació litúrgica de les festes i sobretot de les grans solemnitats és un molt bon exemple per a moltes altres parròquies. No hi ha cap dubte de com ens hi trobem de bé en les Eucaristies dominicals i que formós és contemplar com canta tothom amb el vostre acompanyament. Però més exemplar és, cal reconèixer-ho, la incorporació de petits i adolescents al Grup Instrumental, cosa que li assegura llargs anys de vida.

Cada any el Concert té dues parts. Enguany, la primera és de valsos; i no cal dir com tothom gaudeix d’allò més al participar en la segona part, amb el Cant popular de les Nadales.  

Nadal demana de nosaltres, els creients, i de tots els homes que estima el Senyor, això: que sigui veritat l’estimació que ens devem els uns als altres, tal com el Fill de Déu fet un infant ens va ensenyar.

Aquest és el meu desig per a tots i totes vosaltres!

Mateu Santacana
Nadal 2017

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall