diumenge, 19 de març del 2017

Dóna’ns aigua per a beure

DIUMENGE III   DE QUARESMA

19 març 2017
La Passió d'Esparreguera
En el desert, lloc de prova, lloc de temptació, la manca d’aigua no és sols carència d’un element necessari per a la vida, sinó que es presenta també com a evidència que Déu, si és en algun lloc, no sembla que sigui precisament en els agostats camins del seu poble. D’aquí la pregunta: «¿El Senyor és amb nosaltres o no hi és?».

Té set el poble en el desert, on els israelites temptaren el Senyor. Té set la dona que, en el poble de Samaria anomenat Sicar, va a treure aigua del pou de Jacob. Tenen set i pregunten per Déu el poble en els camins del desert, i la dóna en els camins de la seva vida.

¿De què tenim set nosaltres?: ¿de vida?, ¿de llibertat?, ¿de perdó?, ¿de gràcia?, ¿de saviesa divina?, ¿d’Esperit Sant?, ¿de justícia?, ¿de pau? ¿No serà que tenim set de Déu?

La comunitat cristiana, comunitat d’assedegats de Déu, s’acosta avui no al pou en el camp que donà Jacob al seu fill Josep, sinó al «do de Déu» que és Crist Jesús, el brollador d’aigua viva que Déu obrí per apagar la set de la humanitat, que en Crist pot beure la vida i la llibertat, el perdó, la reconciliació i la gràcia, la saviesa que ens permet evangelitzar el món sense que siguem del món, l’Esperit que fa de nosaltres fills en el Fill de Déu, la justícia que famegem, la pau amb què somiem.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall