divendres, 18 de novembre del 2016

... quan arribeu al vostre Regne!

20 novembre 2016
Solemnitat de Jesucrist, Rei de Tot el Món

Celebrem la festa de Jesucrist Rei de Tot el Món. Val la pena que tornem a veure què volem dir amb això. 

Doncs, volem manifestar que els valors que proclama Jesús són els que desitgem viure nosaltres. Creiem fermament que, malgrat haver estat condemnat, Jesús té raó. 

Els valors que Jesús proclama com a constitutius del seu Regne són: la pau, la veritat, la justícia, l'amor. 

Cal reconèixer que les coses serien molt diferents si tots acceptéssim aquests valors en les nostres relacions amb els altres. 

Imaginem-nos que fos així. Com m'agradaria que fos la meva família? 

Sens dubte que ens agradaria que tots ens respectéssim i estiméssim. Que cadascú s'oblidés de buscar la seva pròpia felicitat per pensar solament en com fer la vida més agradable als altres. Sens dubte que això ens agradaria. 

I, com m'agradaria que fos la natura? Doncs, l'aire pur, l'aigua dels rius clara i transparent sense pol•lució. Els arbres, les muntanyes, els camps, tot verd, ple de vida ... 

I com ens agradaria que fos el món? Doncs, sense injustícies, ni guerres, ni violències. Que hi hagués aliment, habitatge, treball, cultura per a tothom. Que la llei suprema que ho regís tot fos el sentit del bé comú, de la solidaritat, i no pas l'egoisme. 

I així podríem anar somiant, imaginant com serien totes les realitats humanes si acceptéssim de veritat els valors de Jesús. 

Sols és un somni: cert. Un somni que serà plena realitat en l'altre vida, ja que per aconseguir-ho, Jesús ha mort en la creu. I el seu sacrifici no ha estat inútil. Ara, però, el somni el podem començar a fer realitat. 

Depen de mi.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall