dissabte, 24 de setembre del 2016

El Regne, d'Emmanuel Carrère.

ES RECOMANA....
El Regne, d'Emmanuel Carrère.
Llibres Anagrama, Barcelona 2015 
Un llibre que no es pot situar en cap dels gèneres literaris habituals, perquè n'agafa molts alhora. I un llibre tremendament atractiu, fascinant, que enganxa... i que permet aprendre moltes coses i intuir-ne moltes altres.


El Regne comença amb cent pàgines que pretenen descriure la conversió i la desconversió de l'autor respecte a la fe cristiana, i que després entren en una investigació on es barregen uns amplíssims coneixements bíblics amb una finíssima imaginació, que a vegades, tot sigui dit, es desborda potser massa. I que, amb aquest bagatge, s'acosta als inicis del cristianisme investigant primer sobre l'apòstol Pau i després sobre l'evangelista Lluc, i
convertint-ho tot plegat en una presentació dels orígens del cristianisme que resulta, com a mínim, molt versemblant. 

I finalment, cal dir que el llibre permet molts nivells de lectura. D'entrada, si un vol, pot saltar-se les cent pàgines inicials i anar directament al segon capítol, el dedicat a Pau. I després, ja ficats de ple en la història dels primers temps cristians, si un té molts coneixements bíblics hi trobarà moltes més coses que si no en té tants, però tant un com l'altre, certament, disfrutaran molt. 
Josep Lligadas

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall