dissabte, 1 de desembre del 2018

Déu ve en Jesucrist

DIUMENGE 1er D’ADVENT

2 de desembre 2018


Comença un nou any litúrgic en el qual l’Església celebra el misteri de l’amor salvador de Déu en Jesucrist.  El centre és la Pasqua, la meravella de l’obra salvadora de Déu en la mort i la resurrecció del seu Fill i Senyor nostre. El cicle de Nadal, que avui comença, celebra el naixement del Fill i anuncia ja l’obra salvadora de la Pasqua.

El temps d’Advent que comencem ens torna a posar al davant el nucli de la fe i l’experiència cristiana: Déu ve a salvar-nos. Aquesta expressió ens convida a ampliar la mirada, fer-nos càrrec del conjunt de la nostra vida personal i la del conjunt de l’experiència humana amb tot el que suposa d’il·lusions i de decepcions, de realitzacions positives i d’inhumanitats. Davant del nostre món, l’Advent torna a anunciar la fe cristiana: Déu estima aquest món i ve a salvar-lo.

I encara, l’Advent subratlla una altra cosa. La vinguda de Déu no és una intervenció espectacular que espanta i admira, ni una acció sobirana que resol amb mà poderosa els sofriments i els conflictes humans, cosa que encara ara la humanitat demana a Déu. Déu ve en Jesús de Natzaret. La seva obra és portar el Fill Jesús, per l’Esperit, a un amor senzill, generós, pobre, perdedor, donat a tots fins la mort i la resurrecció.

És així con Déu acull i realitza les esperances i els desigs de la humanitat. «Vindran dies, diu l’oracle del Senyor, que compliré aquella promesa que tinc feta a la casa d’Israel i a la de Judà... Faré néixer un plançó bo, que es comportarà en el país amb justícia i bondat». Aquest plançó és, en la revelació cristiana, Jesús de Natzaret. Déu realitza en Jesús les esperances de la humanitat de manera inesperada, fins i tot escandalosa. 

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall