dissabte, 29 de desembre del 2018

Déu fa obres meravelloses

DIUMENGE DE LA SAGRADA FAMÍLIA

30 de desembre 2018

El naixement de cada infant és un misteri. Els pares se'l contemplen emocionats sense entendre com és possible haver portat al món aquesta meravella. I també es pregunten, potser amb certa preocupació, com serà aquest infant quan s'hagi fet un home o una dona i estigui ficat de ple en la vida. 


És la gran pregunta. Perquè cada fill és un ser únic, irrepetible: no hi ha hagut i no hi haurà mai més una persona igual. Déu té un projecte amorós per a cada home o dona que arriba a aquest món. Cada infant que neix guarda dintre seu un misteri, que al principi resta amagat, i que només amb el temps es va revelant. 

I la funció dels pares és ajudar l'infant a descobrir aquest misteri. Ajudar-lo a que pugui esdevenir ell mateix, aquest ésser únic diferent de tots els altres. 

Perquè l'infant que neix, no té consciència de qui és ell. Són els pares els qui l'han d'anar ajudant a fer, progressivament i sense traumes, aquesta descoberta. I també l'han d'ajudar a saber trobar el seu lloc en la vida. 

El fill, al costat dels pares, ha d'anar prenent consciència de totes les seves capacitats, que són un do de Déu que no pot malversar. I també ha de descobrir igualment que té uns defectes i unes limitacions. 


Però que la resultant global és positiva, perquè tots hem sortit de les mans de Déu i Ell no fa disbarats, sinó obres meravelloses!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall