dissabte, 15 de juliol del 2017

Viure com alguns barcelonistes


Joan Ferrés Prats

Fins i tot de les coses més banals, com el futbol, se’n poden extreure lliçons de cara a la vida. No fa gaires anys, quan el Barça estava en els millors moments de la seva història, un periodista esportiu var fer en un diari de Barcelona aquesta consideració: "Els barcelonistes pateixen pel que s'imaginen que pot passar, en comptes de gaudir amb el que està passant, que, per cert, és meravellós".

Segur que aquest comentari ens recorda altres àmbits de la nostra vida en els que hem patit o patim pel futur, en comptes de gaudir del present. Tant en el món del futbol com en els altres àmbits de la vida, l’actitud de patir pel que podria passar en comptes de gaudir amb el que està passant és a les antípodes de la confiança en la Providència que l’Evangeli ens demana als creients.
L’Evangeli és una crida a la confiança, a l’abandonament confiat en les mans de Déu Pare: tenir fe, no tenir por, viure i gaudir el present, en comptes d'amargar-nos la vida amb temors respecte al futur. Estem cridats a fruir del que tenim, en comptes de témer el que podríem perdre o tenir por pel que ens podria sobrevenir.
Les paraules de Jesús a l’Evangeli de sant Mateu són prou contundents: "No us preocupeu per la vostra vida, pensant què menjareu o què beureu, ni pel vostre cos, pensant com us vestireu. ¿No val més la vida que el menjar, i el cos més que el vestit? Mireu els ocells del cel: no sembren, ni seguen, ni recullen en graners, i el vostre Pare celestial els alimenta. ¿No valeu més vosaltres que no pas ells? (Mt 6, 25-34).
Per descomptat que de l'esport també hauríem d'aprendre que a la vida de vegades es guanya i de vegades es perd. I, sobretot, que les derrotes i fracassos poden ser tan útils com les victòries. Només cal que les convertim en una oportunitat per a obrir-nos a la voluntat de Déu, per a aprendre, per a fer-nos més forts, per a créixer en tots els sentits..

Joan Ferrés Prats

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall