dissabte, 7 de gener del 2017

pel Baptisme quedem empeltats en Crist

BAPTISME DEL SENYOR

8 gener 2017

Amb la festa d'avui, Baptisme del Senyor, es clou el cicle de Nadal. En endavant, ja no parlarem de l'Infant Jesús, sinó de l'Home Jesús. 


Sens dubte que, en aquests dies de Nadal, l'Infant Jesús, des de la seva indigència i la seva pobresa, ens ha ensenyat moltes coses. Però no ens podem quedar aquí. Betlem és solament l'inici de la nostra salvació. Cal seguir endavant. Fins ara Ell no ha fet res, hem viscut l’entorn i el misteri de l’Encarnació.

Nosaltres necessitem contemplar Jesús en la seva plenitud de vida i de força, ja que és precisament a través de la seva paraula i de la seva acció que nosaltres trobarem sentit a la nostra vida i ens sentirem salvats. Ell, que és l'estimat de Déu, ha de ser el nostre punt de referència.

A mesura que passen els anys, si ens deixem guiar per l'Esperit que portem dins, ens anirem omplint de l'amor de Déu i podrem donar fruits cada cop millors: podrem deixar un rastre de la bondat de Déu pertot arreu. 

Això no és cap utopia, sinó que és possible gràcies al Baptisme que tots hem rebut. Avui és un bon moment per recordar-ho. 

A través del Baptisme, naixem a una nova vida: quedem empeltats en Crist i comença a circular per nosaltres la saba vivificant del seu Esperit que ens converteix en un nou Jesús. 

Per això, el Baptisme és un dels dies més importants de la nostra vida: és el dia en què ens convertim de veritat en fills de Déu. En aquell moment, el Senyor també va dir de cadascun de nosaltres: "Aquest és el meu fill, el meu estimat". Això ho va dir de mi!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall