divendres, 30 de desembre del 2016

Una Llum en la Fosca



M’agrada sentir, llegir i explicar contes, i considero que els dies de Nadal s’hi presten de manera especial.

Diu que una vegada hi havia un vell que estava molt malalt. Abans de morir, va reunir als seus tres fills, i els va anunciar:
-Les meves coses més estimades seran per a aquell de vosaltres que pugui omplir completament aquesta sala.

I se’n va anar a esperar a fora, assegut, mentre queia la nit.


Un dels fills va portar tota la palla que va poder reunir i la va posar a la sala, però la sala només va quedar mig plena. Un altre va portar tota la sorra que va poder ajuntar, però la meitat de la sala va quedar buida. El tercer fill va encendre una espelma. I la sala es va omplir de llum.

Trobo que és un conte molt escaient per a aquestes festes de Nadal. Aquests dies tothom ens promet que omplirà la nostra vida. Uns ens asseguren que la nostra vida serà plena si guanyem la loteria, uns altres que el pare Noel ens omplirà de felicitat, i altres diuen que seran els reis. El consumisme imperant engega una campanya en la que tots competeixen per fer-nos creure les seves promeses de felicitat. Lluny d’aquesta competició, Jesús és como una espelma humil. Els creients sabem, però, que és la llum que s’anuncia als pobres i als homes i dones de bona voluntat per omplir del tot les seves vides.

Més enllà de les llumetes de colors i dels focs d’artifici, hi ha molta fosca en el món i molta fosca al voltant nostre. Només si prenem consciència que vivim en la fosca i ens obrim a Jesús, la nostra vida serà plena de llum.

Joan Ferrés Prats

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall