divendres, 18 de novembre del 2016

Amb desig de Poder i Deslleialtat és difícil servir Déu

Per servir bé al Senyor hem d'evitar ser deslleials i buscar el poder. Així ho ha assegurat el papa Francesc en la missa celebrada aquest dimarts a Santa Marta. D'aquesta manera, el Sant Pare ha assegurat que no es pot servir a Déu i al món.


El Pontífex ha desenvolupat la seva homilia recordant l'afirmació que tot deixeble s'ha de repetir a si mateix: "som servents inútils".
Per això, el Sant Pare ha preguntat quins són els obstacles que impedeixen servir al Senyor, servir-lo amb llibertat. Hi ha molts -ha observadors i un és "el desig de poder".


Jesús ens ha ensenyat que "el que mana es converteix en el qual serveix", ha precisat Francesc. O si un vol ser el primer que sigui servent de tots. Jesús -ha recordat- inverteix els valors de la mundanitat, del món.

I aquest desig de poder no és el camí per esdevenir un servent del Senyor, és més, és un "obstacle que hem demanat al Senyor allunyar de nosaltres".

L'altre obstacle, succeeix també a la vida de l'Església, és la deslleialtat, ha reconegut el Pontífex. Això succeeix "quan algú vol servir el Senyor però també serveix a altres coses que no són el Senyor". El Senyor -ha recordat el Papa- no ha dit que cap servent pot tenir dos padrons. O serveix a Déu o serveix als diners. La deslleialtat no és el mateix que ser pecador. "Tots som pecadors, i ens penedim d'això", però ser deslleials és "fer el doble joc", ha advertit. Així mateix, ha precisat que el que té desig de poder i el que és deslleial, difícilment pot servir, convertir-se en servent lliure del Senyor.

Aquests obstacles -el desig de poder, la deslleialtat- treuen la pau i et porten a aquesta molèstia de cor de no estar en pau, sempre ansiós. I això, ha recordat el Papa, ens porta a viure en aquesta tensió de la vanitat mundana, viure per aparentar. Per això Francisco ha advertit sobre aquesta gent que "viu només per estar en un aparador, per aparentar", "per la fama". 
D'aquesta manera, el Sant Pare ha convidat a "demanar al Senyor treure els obstacles perquè en la serenitat, tant del cos com de l'esperit" puguem "dedicar-nos lliurement al seu servei".

En aquesta mateixa línia, el Pontífex ha recordat que el servei de Déu és lliure "som fills, no esclaus". Quan servim al Senyor amb llibertat -ha reconegut- sentim aquesta pau més profunda encara de la veu del Senyor: 'veuen, servent bo i fidel'. Però "tots volem servir el Senyor amb bondat i fidelitat, però necessitem la seva gràcia, sols no podem". Per això, ha assegurat el Sant Pare, hem de demanar sempre aquesta gràcia, "que sigui Ell qui ens tregui aquests obstacles, que sigui Ell qui ens doni aquesta serenitat, aquesta pau del cor per servir-se lliurement, no com a esclaus, sinó com a fills" .

Hem de repetir -ha assegurat- que som servents inútils conscients que sols no podem fer res. Només "hem de demanar i fer espai perquè Ell faci en nosaltres i Ell ens transformi en serfs lliures, en fills, no en esclaus.

D'aquesta manera el Papa ha demanat que "el Senyor ens ajudi a obrir el cor i a deixar treballar a l'Esperit Sant perquè tregui de nosaltres aquests obstacles, sobretot el desig de poder que fa tant mal, i la deslleialtat, la doble cara" de "voler servir Déu i el món".

Finalment, el Sant Pare ha demanat que ens doni aquesta serenitat, aquesta pau per poder servir-lo com fill lliure que al final, amb tant amor li diu: "Pare, gràcies, però tu ho saps: sóc un servent inútil".

El Papa a Sta. Marta: 8 Novembre, 2016

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall