dissabte, 7 de novembre del 2015

Aquesta viuda pobra és la que més ha donat de tots

La generositat no es mesura tant per la quantitat d'allò que donem, sinó més aviat per la carència que ens crea a nosaltres el fet d'haver donat. Aquella pobra viuda es queda indefensa, sense recursos materials.

Poc s'ho imaginava ella que qui l'estava observant era Jesús, el Fill de Déu, aquell a qui no se li escapa cap
de les nostres generositats, aquell que "veu" tot allò de bo que fem, per més amagat que sigui.

De vegades, se'ns ha presentat una imatge de Déu com aquell que sempre ens està "espiant" per enxampar-nos quan fallem. Com una mena de jutge sempre disposat a castigar-nos a las més petita que fem. Però aquesta imatge és falsa. Certament que sempre ens mira, però és per descobrir principalment tot allò de bo que fem. Som els seus fills i filles, i els seus ulls, els d'un Pare, són uns ulls estimadors..



Lectures del proper diumenge

Diumenge XXXIII
  • Daniel 12,1-3: En aquell moment serà salvat el poble.
  • Hebreus 10,11-18: Amb una sola oblació, ha consagrat i per sempre els qui havien de ser santificats.
  • Marc 13,24-32: Reunirà els seus elegits, que vindran de tots quatre vents.

Acosta't a l'Evangeli

El proper 22 de novembre començarà la nova temporada d’Advent dels grups d’Estudi de l’Evangeli, a les 11 de matí els coordinadors de cada grup ens reunirem a l’església per repartir les fitxes i explicar alguna novetat. Es poden fer nous grups, canviar de grup, refer-los, convidar a gent nova... indiqueu-ho a la cartellera, pel mail acostatalevangeli@gmail.com, ho comuniqueu a algun dels organitzadors, al vostre coordinador...

La trobada final serà el 20 de desembre a les 6 de la tarda amb el testimoni de l’antic missioner a Ruanda, Josep Maria Pujol i del músic i actor Pau Tarruell..


Qué és ser cristià

Pregar és lloar i agrair. Tot el que som i tenim és do. No se'ns deu res; no se'ns deu el fet d'existir, de ser persones, de ser capaços d'entendre, de parlar, d'estimar. I especialment és do l'Esperit de Déu que ens atreu a una plenitud de vida en Ell, cridada a ser eterna. La primera actitud digna de l'home és l'agraïment. Jesús es sorprèn que els leprosos curats no tornin a donar gràcies: "¿No eren deu els qui han quedat purs? ¿On són els altres nou? ¿No n'hi ha hagut cap que tornés per donar glòria a Déu fora d'aquest estranger? 
L'agraïment esclata en lloança. Els homes estem cridats a lloar el Déu de la Vida per tot el que som i tenim, per Ell mateix.
Mn Gaspar Mora

L'Autor i la Frase

La dimensió religiosa dels éssers humans es revela també com un sentit de fascinació per l'Univers. Sense això els éssers humans que en resultarien serien irreconeixibles.

Charles Taylor (filòsof canadenc).

Agenda



____________
imatge de portada extreta de pixbay

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall