divendres, 8 de febrer del 2019

Mans Unides

Davant el món, la RAÓ i la FE ens permeten reflexionar i fer-nos càrrec de la realitat. La duresa de les dades que ens presenta la realitat ens mostra la necessitat de basar-nos en criteris que ens venen donats del diàleg entre la nostra raó humana i la nostra fe cristiana per poder prendre una postura a favor dels exclosos i contra la injustícia. La fe aporta una perspectiva que reforça encara més el nostre compromís en la construcció d'aquest món més just. Il·luminada per l'Evangeli i la Doctrina Social de l'Església, ens ensenya que la pobresa i la fam són contràries a la dignitat humana i al pla de Déu. Que l'ésser humà és autor, principi i fi de tot projecte social, econòmic, polític i cultural. I per això els béns i el seu ús han de ser universals, perquè estan destinats per a la satisfacció de les legítimes necessitats de les persones. Sobretot, cal rescabalar d'aquests béns els desposseïts per causa de la nostra injustícia, en primer lloc, els més empobrits, pels quals l'Església, seguint el Mestre, ha fet opció.

Com diu el papa Francesc en el seu missatge a la FAO en la Jornada Mundial de l'Alimentació del 2018, "el futur no habita als núvols, sinó que es construeix en suscitar i acompanyar processos de més humanització. Podem somiar un futur sense fam, però això només és legítim si ens entestem en processos tangibles, relacions vitals, plans operatius i compromisos reals." 

En aquest primer any d'un trienni en què treballarem sobre els drets humans, pretenem abordar alguns sectors d'intervenció que poden contribuir a fer efectiu el dret al desenvolupament: l'educació, la salut, l’aigua i el sanejament, la igualtat de drets i l’apoderament de les dones, l’alimentació i els mitjans per una vida digne, i la iniciativa per al desenvolupament.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall