dissabte, 19 de gener del 2019

La unitat dels cristians


Les relacions interconfessionals han anat evolucionant al llarg dels darrers cent anys. Des d'unes relacions hostils o, si més no, d'ignorància mútua s'ha passat a unes relacions de diàleg i fraternitat. Aquesta aproximació s'està fent en tres nivells. En primer lloc per l'exercici de la caritat ecumènica entre els caps de les diferents confessions. En segon lloc a nivell doctrinal. Els diàlegs teològics han permès aproximacions molt importants. S'ha arribat a acords molt significatius en aspectes essencials com, per exemple, el principi de la justificació per la sola fe, en la relació entre Tradició i Sagrada Escriptura, en la concepció de la missió de l'església, en la concepció del primat i d'alguns aspectes sacramentals: baptisme, eucaristia, ministeri. 

En tercer lloc a nivell de base. La relació d'amistat, de pregària unida i de col·laboració fraterna entre fidels de les diverses confessions és un aspecte tant o més important que els altres dos. 

Totes les comunitats parroquials o religioses i tots els moviments hem d'anar donant cos a una nova activitat pastoral: la pastoral ecumènica, al costat de la pastoral social, sacramental, familiar ..... ; Enguany el lema i els textos per a l'octavari han estat elaborats per les esglésies d'Indonèsia. El lema és "Cerca la justícia i només la justícia" (Dt 16, 18-20). Les nostres divisions no poden ser obstacle perquè totes les esglésies, per elles mateixes i en comunió amb totes les altres, assumeixin el repte de treballar per la justícia en un món.

Més informació:

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall