divendres, 7 d’octubre del 2016

Visitar i Atendre els Malalts


L’Obra de Misericòrdia Corporal “Assistir els malalts” és una obra que tothom ha practicat atenent o visitant algú malalt de més o menys gravetat.


L’anunci d’una malaltia, sobretot si és greu o llarga, provoca trasbals a qui la pateix i també a les persones de l’entorn. La malaltia imposa canvis en la vida diària que obliguen a prendre decisions per tal de fer-hi front i preparar-s’hi psicològicament. La incertesa del futur provoca angoixa, sovint crea tensions dins la família, i moltes vegades comporta desequilibris emocionals.

És en aquests moments que es posa a prova la solidesa dels lligams familiars i de l’estimació mútua, i també la capacitat que té cadascú d’aguant personal i d’entrega als altres.

Cal l’atenció mèdica, però una persona malalta necessita quelcom més: sentir-se estimada per Déu, que no li vol cap mal, i que l’acompanya durant el patiment amb la seva Paraula i els Sagraments. “Ell et perdona les culpes i et guareix de tota malaltia; rescata de la mort la teva vida i et corona d’amor entranyable(Sl 103,3-4).

També necessita l’estimació i la companyia de les persones que l’atenen, siguin de la família, professionals o voluntàries, que l’ajudin a mantenir la dignitat. Sobretot en els casos de malalties que acaben amb la mort. 

Una tasca col·lectiva i consolidada és el grup de Visitadors de malalts que hi ha a la majoria de parròquies, que compleix amb escreix aquesta cita: “No deixis de visitar els malalts, que amb coses així et faràs estimar(Siràcida 7,35).
Carme Gomà

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall