dissabte, 22 d’octubre del 2016

Crònica de l'Assemblea parroquial 2016

Assemblea parroquial de Santa Maria de la geltrú, a Vilanova i la Geltrú

El dia 16 d’octubre del 2016, vam celebrar a La Geltrú l’assemblea parroquial. La darrera havia estat en temps de mossèn Manel Roig, fa una dècada, i des del Consell Pastoral es va creure que era el moment de replantejar alguns temes.

Parròquia de Santa Maria de la Geltrú

Acollint-nos al Pla Pastoral del bisbat de Sant Feliu, el nostre bisbat, es va proposar treballar tres temes:

  • Dins de l’àmbit de la crida a l’autenticitat de vida, la creació i promoció d’espais de pregària.
  • Dins de l’àmbit de la crida a l’evangelització, la creació i promoció d’espais d’acollida.
  • Dins de l’àmbit de la crida a la renovació d’estructures, es va treballar el directori de la parròquia, és a dir els consells i equips de pastoral corresponsables.

L’acollida va ser a l’església a les 10h del matí, amb un cafetó per als més adormits. Després mossèn Pere Milà ens va plantejar el perquè de l’assemblea i la vam encomanar a Déu amb una pregària. Seguidament es va introduir l’estat de la parròquia i les preguntes que sorgeixen del Consell Pastoral amb un power point.

A quarts d’onze els tres grups que seguien cada un dels tres temes es van posar a treballar als locals dels baixos de la rectoria. A cada grup hi havia entre 20 i 30 persones, un moderador i un secretari, i un material per reflexionar i ajudar-nos a arribar a propostes.

A quarts d’una vam retornar a l’església, i després de posar en una xarxa sobre l’altar un cartell amb el nostre nom vam començar l’eucaristia com a cloenda. La xarxa amb el nom de tots els participants a l’assemblea feia d’estovalles de l’altar, simbolitzant que una parròquia és un ens viu en que tots estem en xarxa.

A l’homilia els secretaris dels grups van exposar breument les conclusions. En els grups hi va haver una anàlisi de la parròquia que coincidia en que la parròquia de la Geltrú es percep des de fora com un ens força tancat, amb una tipologia molt concreta de gent. Això fa alhora que la gent que hi està si senti bé i se senti que té oportunitats en la comunitat,  però pot tirar enrere moltes persones que no hi connecten.

A grans trets es va fer palès que ens cal un directori més operatiu i eficaç, que no compti tant amb la figura del rector com a motor i gestor de tot el que passa a la parròquia, sinó que sigui capaç de fer rutllar la comunitat i totes les activitats que s’hi fan encara que el mossèn no hi sigui present. Cal també estar atents a totes les persones que s’apropen, tant en l’acte central que és l’eucaristia, com en la resta d’activitats, també les que es troben més a la frontera de l’activitat pastoral. La parròquia hauria d’estar oberta més temps, i la rectoria també, amb espais amables de reflexió i pregària, i per això fa falta gent que se’n faci responsable.

Es constata que la nostra parròquia s’assembla al gran retaule que ens presideix, té moltes capelletes, però totes són necessàries per tenir una visió de conjunt, el goig està en contemplar-ho amb una mirada ben oberta.

Vam finalitzar l’assemblea amb la comunió de l’eucaristia i l’enviament. Ara ens queden tots els reptes que es van plantejar i que el Consell Pastoral haurà d’entomar i fer tirar endavant. Moltes gràcies també a la vuitantena de persones que van prendre part en aquesta gran reunió.


Assemblea parroquial de Santa Maria de la geltrú, a Vilanova i la Geltrú

Assemblea parroquial de Santa Maria de la geltrú, a Vilanova i la Geltrú

Assemblea parroquial de Santa Maria de la geltrú, a Vilanova i la Geltrú


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall