dissabte, 21 de maig del 2016

l’Esperit de la veritat us guiarà

La Trinitat

Jesús, que sempre es presenta com a Fill de Déu, ens parla del Pare i de l'Esperit Sant. Vol que entenguem que ser cristià no és creure senzillament en Déu. Sinó creure en un Déu que és Pare: és a dir, que ens ha creat, que ens ha donat la vida i que té providència de nosaltres perquè ens estima.

És creure en un Déu que també és Fill: és a dir, que ha volgut experimentar el dolor, la injustícia i la mort com nosaltres, perquè tinguéssim la seguretat que ens comprèn.

I en un Déu que és Esperit Sant: és a dir, una força d'amor que habita en els nostres cors, que ens va descobrint progressivament el sentit de les paraules de Jesús i que ens va impulsant a assemblar-nos-hi cada cop més.

Aquest és el Déu en qui hem de creure si volem ser cristians. Un Déu que no sols ens mana coses, sinó que es posa a fer-les juntament amb nosaltres, perquè el portem dins.

Si Jesús no ens ho hagués revelat, nosaltres no hauríem descobert mai que el nostre Déu, no és un Déu solitari. I si Jesús ha volgut fer-nos-ho saber, no és pas per satisfer la nostra curiositat intel·lectual, sinó per una raó molt més seriosa: perquè entenguéssim com hem de viure nosaltres.

Nosaltres estem fets a imatge de Déu, però d'un Déu Trinitari.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall