dissabte, 28 de maig del 2016

Davant la cultura del rebuig, una cultura de la compassió

Corpus

Contemplant el misteri de l'Eucaristia i configurats per ell, apostem per una cultura de la compassió. Una cultura amb uns trets que la identifiquen i unes implicacions pràctiques: 

Estar atents: La compassió neix de tenir ulls oberts per veure el patiment dels altres i oïdes atents per escoltar el seu clam. 


Apropar-nos: La proximitat com a servei al proïsme, i també com a simple proximitat, per sentir la calor de la presència, de l’amistat i de la fraternitat.

Sortir a la trobada: no només acollir i integrar, amb valor evangèlic, als que truquen a la porta, sinó sortir a buscar, sense prejudicis i sense pors, als allunyats. 

Curar les ferides: Davant el sofriment no és suficient la indignació. Cal curar les ferides, alleujar amb l'oli de la consolació, embenar-les amb la misericòrdia i curar-les amb la solidaritat i la deguda atenció. 

Acompanyar: «La compassió autèntica es fa càrrec de la persona, l'escolta atentament, s'acosta amb respecte i veritat a la seva situació, i l'acompanya en el camí, com el bon samarità.

Treballar per la justícia: Com deia el profeta Miquees, «Practica la justícia, estima la misericòrdia i camina humilment amb el teu Déu», recordant així que la primera exigència de la caritat feta compassió és la justícia.



Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall