dissabte, 12 de març del 2016

Càritas a la Nit Canallesca'16

Ahir divendres 11 de març, es va celebrar una nova edició de La Nit Canallesca, el sopar dels periodistes del Garraf durant el qual es distingeixen les persones i entitats que més han destacat en el darrer any en les categories de tasca social, cultura, gastronomia, esports, projecció exterior i periodisme.

L'Associació de Periodistes del Garraf va reconèixer el treball de Càritas, en la posada en marxa i funcionament de l'Economat, per la dignificació de les persones en situació de pobresa, atorgant-li el "Premi Garraf".



"Uns 120 voluntaris fan possible el funcionament d’un servei liderat per Càritas i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que enguany celebra el seu primer aniversari amb un dels principals objectius complerts: dignificar l’entrega d’aliments entre les persones sense recursos de la ciutat. Antoni Marrugat, un dels responsables del projecte, explica que encara hi ha molta feina a fer: “Contravenint els polítics, diem que això augmenta. Hi ha més contractes però són més precaris i no solucionen el problema de la gent”. Unes 2.000 persones, membres de 600 famílies, acudeixen cada quinze dies a l’Economat per triar els aliments bàsics que s’hi reparteixen. Aquesta va ser una de les novetats més importants que va suposar el servei: poder escollir allò que es necessita. L’Economat garanteix 28 aliments bàsics, el doble del que cobria inicialment."


Enguany, la vetllada va ser conduïda pel periodista Maiol Roger, i va comptar amb l'actuació musical de Xesca Fort i Maurici Grau presentant el projecte Cançons contra la violència.




Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall