dissabte, 3 d’octubre del 2015

Sínode sobre la família

La XIV Assemblea General Ordinària del sínode de bisbes se celebrarà del 4 al 25 d'octubre de 2015 i versarà sobre el tema «la vocació i la missió de la família en l'Església i en el món contemporani».


Presenta la voluntat de reflexionar sobre els punts tractats en el Sínode extraordinari de bisbes sobre la família per tal de formular orientacions pastorals adequades per a l'atenció pastoral de la persona i la família.
Els temes en què hi ha la disparitat entre la doctrina i el parer majoritari dels catòlics són: l'ensenyament de l'encíclica Humanae Vitae (1968) contrària als mètodes artificials de control de natalitat; les relacions sexuals fora del matrimoni; l'homosexualitat; i donar o no donar la comunió als divorciats tornats a casar. Aquest últim assumpte concentra la discòrdia perquè compromet la doctrina.

El sínode extraordinari de 2014 es va poder entendre com una preparació per al Sínode de 2015, però, tots dos, tenen el propòsit de «formar una sola unitat orgànica». Aquest sínode serà més ampli que el sínode de 2014, que conté una gran part del episcopat, amb molts bisbes participants sent triats pels seus episcopats. Després del sínode de 2015, s'espera que el papa Francesc emetrà una exhortació apostòlica postsinodal conclusiva sobre el tema.

El consell sinodal es va reunir els dies 19 i 20 de novembre de 2014 per començar a planificar per al sínode de 2015. La reunió va tractar la possibilitat de publicar resums diaris de les declaracions dels bisbes, per tal d'evitar confusions i augmentar la transparència. Igualment, van formar la comissió que redactarà l'informe del que serà «el sínode més representatiu del món».
El 8 de setembre de 2015 es van publicar dos decrets del papa Francesc sobre la reforma del procés canònic per a les causes de declaració de nul•litat de matrimoni. L'objectiu va ser agilitzar aquests processos.
Aquesta acció de l’Església demana la comunió i la pregària a l’Esperit Sant de totes les comunitats.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall