diumenge, 26 d’abril del 2015

El Bon Pastor dóna la vida per les ovelles

Són moltes les imatges que intenten descriure qui és Jesús, el Ressuscitat. A l'evangeli d'aquest diumenge se'ns presenta Ell mateix dient: "Jo sóc el Bon Pastor". És a dir, ens diu que és el nostre guia. Més que mai avui, en aquesta societat massificada i teledirigida, necessitem un autèntic guia com Jesús, que ens conegui a fons i que obri nous horitzons a la nostra vida, tot respectant sempre la nostra llibertat. Però, el Bon Pastor de l'evangeli no és de cap manera aquella figura bucòlica que ens presenten certes imatges i pintures. Jesús mateix ens en dóna el perfil autèntic. Ens diu que té aquestes tres característiques: coneix les seves ovelles i és conegut per elles, les condueix a bones pastures que les alimenta, i Jesús vol construir un sol ramat i, per això, tendeix a unir les persones. 


Lectures del proper diumenge, 3 de maig

DIUMENGE V DE PASQUA
Fets 9,26-31: Els contà com pel camí el Senyor se li havia aparegut.
1 Joan 3,18-24: El seu manament és que creguem i estimem.
Joan 15,1-8: Qui està en mi i jo en ell dóna molt de fruit.

COMUNIONS

Els diumenges 3, 10 i 17 de maig, en les eucaristies dominicals de les 12 del migdia acollirem les famílies que enguany els seus fill reben la Primera Comunió. És un goig per a la comunitat parroquial!

TROBADA A MONTSERRAT 

10è ANIVERSARI DIÒCESI DE SANT FELIU DE LLOBREGAT
El proper diumenge 17 de maig, a les 5 de la tarda, a Montserrat. Ens hi trobarem totes les parròquies de la diòcesi amb motiu del 10è aniversari i per rebre les conclusions de la revisió feta per encarar la vida diocesana en els propers cursos. Per aprofitar el dia l’autocar sortirà de l’estació a les 10:15h i costarà 10€. Us podeu inscriure a la sagristia.

"Qué és ser cristià"


De tot aquest camp tan immens, posem en relleu dos aspectes. Per una banda la comprensió ampla i exigent de l'amor evangèlic. És l'aportació que el moviment social fa al discurs cristià. L'amor evangèlic no és paternalista i ineficaç, sinó una manera de ser radical, sentiment que es posa davant dels altres, descobreix la seva qualitat humana i els seus drets exigents, critica les injustícies i fins i tot les estructures inhumanes i endurides, i treballa amb esforç pel bé i per la justícia. Ser cristià vol dir estimar fins a aquest nivell d' exigència. Probablement no es pot canviar el discurs ambiental sobre l'amor, sempre abocat a tot tipus de frivolitzacions, però els cristians hem d’aprendre, dia rere dia, que el missatge evangèlic de l'amor significa la dedicació eficaç de les persones i dels grups a un món més just.
Mn. Gaspar Mora, teòleg.

INTENCIONS

Pregarem pels difunts en la celebració de la Missa:

Dissabte 25: ànimes
Diumenge 26: 12’00: dd. Confraria St Crist, Andrés Serra Torres (3er aniv.)
Dilluns 27: Isidre Carbonell, Bonaventura Soler
Dimarts 28: ànimes
Dimecres 29: ànimes
Dijous 30: Isidre Carbonell, Bonaventura Soler
Divendres 1: ànimes
Dissabte 2: ànimes
Diumenge 3: 12’00: ànimes.

L'AUTOR I LA FRASE 

"No és, potser, la fidelitat la que posa en joc els recursos inesgotables oferts per tota passió al nostre desig de comunió?"

______________________
Imatge de portada de Jusben

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall