dissabte, 11 de febrer del 2017

No he vingut a anul·lar la Llei... sinó a dur-la a la plenitud

DIUMENGE VI DURANT L’ANY

12 febrer 2017

Els jueus parlaven amb orgull de la Llei de Moisès. Era el millor regal que havien rebut de Déu.  En totes les sinagogues la guardaven amb veneració dins d'un cofre dipositat en un lloc especial. En aquesta Llei podien trobar el que necessitaven per ser fidels a Déu i per la convivència dins el poble d’Israel.


Jesús, però, no viu centrat en la Llei. No es dedica a estudiar-la ni a explicar-la als seus deixebles. No se'l veu mai preocupat per observar-la de manera escrupolosa. Certament, no posa en marxa una campanya contra la Llei, però aquesta no ocupa un lloc central en el seu cor.

Jesús cerca la voluntat del Déu des d'una altra experiència diferent. Sent Déu procurant d'obrir-se camí entre els homes per construir-hi un món més just i més fratern. Això ho canvia tot. La llei ja no és allò decisiu per saber què espera Déu de nosaltres. El primer és "cercar el regne de Déu i la seva justícia".

Quan es busca la voluntat del Pare amb la passió amb què la cerca Jesús, es va sempre més enllà del que diuen les lleis. Per caminar cap a aquest món més humà que Déu vol per a tots, l'important no és comptar amb persones observants de lleis, sinó amb homes i dones que s'assemblin a ell.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall