dimarts, 5 d’abril del 2016

TriÀudium Pasqual



Fa uns dies publicàvem els àudios de Diumenge de Rams, ara toca acabar el cicle de celebracions de Setmana Santa amb La Cena del Senyor, La Passió del Senyor i la Vetlla Pasqual.


Cada una d'aquestes celebracions té un moment important. Dijous Sant, després de quaranta dies de quaresma, tornen a sonar les campanes al Glòria (minut 06:45 del primer tall) i el cant de Les Benaurances (09:50 del segon tall).


El divendres Sant és una celebració diferent de les de la resta de l'any, la lectura de la passió, la veneració del Sant Crist... Cada any però ens deixa una sorpresa i aquest va ser el cor d'homes en el cant de postcomunió (minut 24:45 del segon tall).


I per acabar la Vetlla Pasqual, malauradament no hem pogut recollir l'àudio de la primera part, la benedicció del foc i l'encesa del Ciri Pasqual. Però no us podeu perdre l'Anunci de la Pasqua (minut 02:52 del primer tall), com tampoc els salm de les diferents lectures, ni l'Al·leluia a 4 veus (minut 10:25 del segon tall), o les Lletanies (minut 01:20 del tercer tall)... Però per mi es un goig sentir un any rere l'altre el cant de sortida, aquell que comença dient: "Germans, avui és un dia gran..." (minut 11:25 del darrer tall).


Espero que recordar aquest moments us ajudi a viure amb més intensitat la Pasqua. Bona Pasqua a tots!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall