dissabte, 20 de gener del 2018

Pescadors d'homes

DIUMENGE III de DURANT L’ANY

21 gener 2018

Ser “pescadors d'homes” per l'acció que Jesús fa en cadascun de nosaltres, els seus deixebles avui, significa  donar més contingut i qualitat cristiana a qualsevol actuació en la nostra societat. Captar persones i guanyar-les per al Senyor i el seu Evangeli, acollint-les i invitant-les a formar part de la seva Església i, des d'ella, fer-los la proposta de l'evangelització, ha de ser el quefer diari que defineixi la missió que ens encomana. 


Jesús, es presenta en els moments més "normals" de la vida, enmig de l'activitat laboral, i crida, convida a seguir-lo. Les seves paraules ens poden arribar avui al cor i provocar-nos l'escalfor de la seva crida: “Tot passant vora el llac de Galilea, veié Simó i el seu germà Andreu. Estaven tirant el filat a l'aigua, perquè eren pescadors. Jesús els digué: Veniu amb mi”. 

Galilea pot representar, i de fet representa, el nostre propi ambient, tan plural i tan divers, molt influït en tots els seus aspectes culturals, socials i religiosos. Quan Jesús diu “ha arribat l'hora” hem d'entendre sobretot que la seva paraula és definitiva i que va adreçada a tothom sense excepció, perquè s'hi expressa la voluntat de Déu, el sentit d'una nova forma de ser i d'existir a la qual anomena “Regne de Déu” i que trobarà dificultats per difondre's. Encara que, des de la Resurrecció de Crist, el Regne de Déu ja és entre nosaltres; és un fet que podem viure i anunciar. La seva presència en l'Eucaristia és ja un signe d'allò que compartim i d'allò de què donem testimoni mitjançant la nostra experiència de fraternitat.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall