divendres, 12 de febrer del 2016

Camí cap a la Resurrecció

El fet més important que celebrem els cristians és la Resurrecció de Jesús, perquè és un fet que capgira totes les nostres concepcions. Demostra que el bé és més fort que el mal, que la mort no és invencible i que aquell que estima sempre acaba guanyant: qui estima no perd mai.

Per això cada any volem celebrar la Resurrecció de Jesús, perquè és el fonament de la nostra fe i de la nostra esperança. Ens fa descobrir que viure d'acord amb l'evangeli té sentit: que val la pena viure fent el bé i estimant.

Però si volem viure aquest fet en profunditat, de manera que tingui influència real en la nostra vida, ens hi hem de preparar amb temps. No es pot improvisar.
Aquest és el sentit de la Quaresma que estem iniciant.

«Quaresma» significa «quarantena»: són quaranta dies de preparació abans de Pasqua. Quaranta dies dels quals no n'hauríem de desaprofitar ni un.
Perquè és, sobretot, temps de «gràcia»: el Senyor es vol bolcar en nosaltres per renovar-nos profundament.


Lectures del proper diumenge

DIUMENGE II DE QUARESMA
  • Gènesi 15,5-18: Déu fa una aliança amb Abraham, el creient.
  • Filips 3,17-4,1:Crist ens configurà al seu cos gloriós. 
  • Lluc 9,28-36: Mentre Jesús pregava, es trasmudà l’aspecte de la seva cara.

Les obres de Misericòrdia Espirituals i Corporals

Acollir els refugiats
Des de l'estiu passat la situació dels refugiats que volen arribar o Europa fugint de la guerra a Síria ha creat sentiments d'indignació, vista l'actua¬ció dels líders europeus; i també de compassió, perquè tot plegat atemp¬ta o la dignitat de lo persono; i ,enca¬ra, de por, perquè ens toca de prop. Acollir els forasters és l'Obra de Mi¬sericòrdia Corporal que ens fa actuar davant d'aquest drama humanitari. 

Un àngel del Senyor es va aparèixer en somnis a Josep i li digué: Lleva’t, pren el nen i la seva mare, fuig cap a Egipte i queda-t'hi fins que jo t'ho digui perquè Herodes buscarà l'infant per matar-lo (Mt 2, 1 3). 

Aquesta cita fa pensar en el nen sirià de 3 anys Ailan Kurdi, mort ofe¬gat a la platja turca de Bodrum: la seva família també va intentar salvar-li la vida però no va poder. Com a cris¬tians europeus sentirem vergonya. En Francesc-Marc Álvaro escrivia: « ... una imatge especial que fa d'obrellaunes de les nostres consciències endor¬miscades: la fotografia del nen sirià, nova icona mediàtica del dolor, ens arrosse¬ga fins el mur de silenci que s'alça quan acaba el telenotícies. I és en aquest moment que cal admetre que tenim una responsabilitat individual sobre tot això. No s'hi val a dir que és només dels polítics que hem triat». 

En un article, Anna-Bel Carbonell deia: « ... EI bot pneumàtic enmig d'una mar fosca i desafiant, els ulls desesperats dels qui hi van ... I la nena pregunta: ¿qui són aquells que van a la barca? La mare respon que és gent que fuig de països en guerra, de crisis humanitàries, que tenen gana, por, fred... I ella exclama: «Però si tots són PERSO-NES!». I abans d'anar-se'n a jugar, tor¬na a dir amb veu clara: «Són PERSO¬NES, com nosaltres, com tu i com jo!». Ens diu la carta als Hebreus: No us oblideu de practicar l’hospitalitat; grà¬cies a ella, alguns sense saber-ho, van acollir àngels (He 13,2).

PREGÀRIA
Pare misericordiós,
compadeix-te dels milers de refugiats que han deixat el seu país a causa de la guerra. 
Toca el cor dels que els poden auxiliar, fes que actuïn a favor de restablir la pau. 
Perdona'ns, Pare, pel que podríem fer i no fem! 



El vídeo


L'Autor i la Frase

“No es pot abordar l’escàndol de la pobresa promovent estratègies de contenció que únicament tranquil•litzen i converteixen els pobres en éssers domesticats i inofensius. És trist veure que darrera de suposades obres altruistes, es redueix l’altre a la passivitat, se’l nega o pitjor, s’amaguen negocis o ambicions personals. Jesús els hi diria: hipòcrites”.

Discurs del Sant Pare, Francesc, als Moviments Populars.
28-10-2014 Vaticà.  

Agenda

VIA CRUCIS

Els divendres de quaresma a 2/4 de 7 de la tarda farem el Via Crucis per l’interior de l’església de la Geltrú. Els diumenges a les 7 del vespre a St. Antoni.

JORNADES EUCARÍSTIQUES A LA PROVIDÈNCIA

El diumenge 14 de febrer a les 11 del matí s'exposarà el Santíssim a l'Església del Monestir de la Divina Providència. Els dies 15 i 16 de febrer a les 7 de la tarda, es resarà el Rosari i Trisagi. Tot seguit reserva del Santíssim.



____________
imatge de portada extreta de pixbay

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall