dissabte, 19 de desembre del 2015

Per Nadal, col·lecta de Càritas

Les parròquies de Vilanova i la Geltrú són molt solidàries. Ho veiem amb la quantitat d'aliments que cada diumenge arriba a la parròquia, sobretot aquests dies per repartir entre els necessitats de la ciutat.

Aquest diumenge 20 de desembre, segons costum de la nostra diòcesis de Sant Feliu, té lloc en totes les parròquies i temples la col·lecta extra per entregar a Càritas diocesana i tots plegats amb la nostra aportació hem de fer possible que aquesta entitat diocesana pugui tirar endavant molts programes socials d'acollida i acompanyament, de cobertura de necessitats bàsiques, programa Pro-infància, reforç educatiu, suport materno-infantil, programa de suport psicoterapèutic, programa de formació i ocupació, programa dels "sense llar", d’habitatge social, etc.


Caritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat


Totes aquestes accions socials ens ajuden a viure el Nadal de Jesús que vol l'acollim d'una manera ben real en el germà necessitat. D'acord amb l'Any Jubilar de la misericòrdia bé podem dir en aquest Nadal: "Practica la misericòrdia: deixa la teva empremta!".


Lectures del proper diumenge

Diumenge IV d’Advent
  • Miquees 5,1-4: De tu sortirà el qui ha de regir Israel.
  • Hebreus 10,5-10: Vinc a fer la vostra voluntat.
  • Lluc 1,39-45: ¿Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor vingui a visitar-me?

CATEQUESI SOBRE L'ANY DE LA MISERICÒRDIA

Papa Francesc: «La confessió és també un signe important del Jubileu»

«Els animo a obrir la porta del cor per deixar entrar a Crist i ser portadors de la seva misericòrdia». Així ho ha dit el papa Francesc a la catequesi del 16 de desembre de 2015, en explicar els signes de l'Any Sant de la Misericòrdia que celebra ja en cada diòcesi del món «com un signe visible de l'amor misericordiós del Pare i de la comunió universal ».

El papa Francesc explica el Jubileu de la Misericòrdia a partir d'aquesta comunió universal de l'Església: «L'Església viu la comunió amb Déu mateix. Aquest misteri de comunió fa créixer i madurar en el nostre cor l'amor de Déu, que es manifesta en la misericòrdia i el perdó. Estimar i perdonar són el signe concret i visible que la fe ha canviat els nostres cors».

Ha afirmat que aquest gran signe concret de la vida cristiana que és estimar i perdonar, es transforma després en molts altres signes com el travessar la Porta Santa. «La Porta simbolitza al mateix Jesús -va dir-. Quan passem per ella manifestem la nostra confiança en ell i el desig d'una veritable conversió. Jesús ens anima a sortir a l'encontre dels altres per portar-los el seu amor. La confessió és també un signe important del Jubileu. Acostar-se al sagrament de la Reconciliació és rebre directament la misericòrdia divina i, si ens obrim a ella, també nosaltres serem capaços de perdonar els altres»..


El vídeo



L'Autor i la Frase

"sempre tenim necessitat de contemplar el misteri de la misericòrdia. És font d'alegria, de serenitat i de pau. És condició per a la nostra salvació. Misericòrdia: és la paraula que revela el misteri de la Santíssima Trinitat. Misericòrdia: és l'acte últim i suprem amb el qual Déu ve al nostre encontre. Misericòrdia: és la llei fonamental que habita en el cor de cada persona quan mira amb ulls sincers al germà que troba en el camí de la vida. Misericòrdia: és la via que uneix Déu i l'home, perquè obre el cor a l'esperança de ser estimats per sempre no obstant això el límit del nostre pecat."

Papa Francesc
butlla de Convocació del Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia

Agenda

Temps d’ACOSTA’T A L’EVANGELI 

Diumenge 20-XII, a les 6 tarda, TROBADA FINAL amb tots els grups. Testimonis del missioner Josep M. Pujol i del grup Bufanúvols.

DINAR DE NADAL de l'HOSPITALITAT DE LOURDES

Diumenge vinent un grupet de “l'Hospitalitat de Lourdes” i de la “Frater” de les parròquies de Sant Antoni i de Santa Maria de la Geltrú participarem en el “dinar solidari” que cada any es fa a l'hotel Barceló Sants de Barcelona. Una bona manera d'ajudar els malalts necessitats de l'Hospitalitat.

Horaris de Nadal, desembre 2015

dis.19
19:30h Pregària interconfessional
19:30h Concert Orfeó Vilanoví

dill.21
19:00h missa i Confessions

dij.24
18:30h Missa del Gall familiar
23:30h Matines de Nadal
00:00h Missa del Gall i pessebre vivent

div.25
12:00h Missa de Nadal

dis.26
18:30h St. Esteve
22:00h Concert de St. Esteve

diu.27
12:00h Missa de la Sagrada Família

CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA DEL PERDÓ

parròquies de Santa Maria de la Geltrú i Sant Antoni Abat Dilluns 21 desembre, a les 7 del vespre missa i seguidament Celebració del perdó.



____________
imatge de portada extreta de pixbay

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall